torstai 22. marraskuuta 2012

Kiirettä kerrakseen

Paljon aikaa on kulunut viimeisestä kirjoituksestani tänne.
Blogin kirjoittaminen iski kuin kirkkaalta taivaalta nopeasti ja loppuikin yhtä nopeasti.
Tässä on ollut nyt se kauan kaivattu muuttaminen eri paikkakunnalle, isompaan kämppään. Täällä ollaan asuttu jo lähenevän kuukauden verran. Se on ollut yllättävän rankkaa ja ihan täysin kaikkea sitä mitä tältä muutokselta odotimme.

Tämä on 1950 valmistunut omakotitalo, johon ennen muuttoamme aloitettiin kodinhoitohuoneen ja vessan+suihkun koko homman remppa. Piti käyttää aluksi ulkohuussia ja suihkukopin valmistaminen meni vähän pitkäksi. Sekä eteiseen pitäisi laittaa ovet, että kylmän yläkerran ja kellarin kylmyys ei söisi vaivalla lämmitettyä lämpöä. Puuhommaakin on rittänyt. Lisäksi olohuoneeseen piti kiinnittää verhotangot ja kaksi vielä odottelee kodinhoitohuoneeseen ja vessaan laittoa. Osa makuuhuoneen vaatekaapin hyllyistä on kiinnittämättä paikoillee ja loput on valmistamista vaille. Lisäksi parit hyllyt koristeille, etsivät paikkaansa, eikä sohvien järjestys ole vielä varma. Keittiön taso on tilattuna. Mutta hommat tökkäsivät sähkömiehen tuloon, jonka pitäisi viimeistellä kaikki törröttävät johdot kylppärin puolelta, kun siellä ei ole valojakaan ollut koko aikana. Ehkä näiden asioiden venyminen näin pitkälle on iso stressin aihe.

Eläimet ovat hyvin asettuneet kodiksi samantien ja näyttää niinkuin olisivat aina olleet täällä. Kisu on vaan merkillinen tapaus, okei vaikkakin pentu on, niin miksi ihmeessä se on niin läheisriippuvainen kuin koiranikin oli pentuna. Kävimme yhden yön reissussa niin kissa oli kiljunut äänensä käheäksi sillä aikaa.




Poikakaverini aloitti heti kurssin, joka nyt sitten poltti osa syynä hänet ihan loppuun. Aika rankaa on ollut molemmilla, eikä sitä kaikkea onnea mitä suunnittelimme. Mutta itse en haluaisi luovuttaa.
Askarteluja oli tarkoitus täällä jatkaa kunnolla ja paremmin, mutta sillekkin tuli kaiken tämän keskellä paussi. Lähipaikkakunnalla on kaksi kirppistä, mutta ei siellä oikein mitään ole. Kaikki kirppikset jäivät Kalajoelle ja Ylivieskaan. No Kokkola on tässä aika lähellä niin kait siellä voisi käydä, kun inspiraatio iskee ja onhan lumppula aina keksitty.

No kuitenkin tässä pitää saada paikat järjestykseen ja huokaista ja aloitella kunnolla täällä elämistä.


Olohuoneen tilannetta alkuvaiheilla.

Makuuhuoneen alkuvaihe.

 Keittiön alkusotkuja.

Kynttilän poltto on lisääntynyt 100% paljon edelliseen kämppään verrattuna.

Niilo katsoo kissojen kalaviihdykevideota.

Makuuhuone. Kamina lopetti toimimisen matalapaineen takia ja pukkaa savut sisään.
Nuohousta odotellaan myöskin


Vielä verhot odottavat kiinnitystä paikoilleen ja vaatesäkki paikkaansa. Lisäksi kuvasta löytyy vessan ovi.

Kodinhoitohuone ja perällä vessa ja suihkukoppi.

Keittiötä, josta puuttuu toinen taso ja ovi ja tähän verrattuna tavarat
ovat järjestyneet enempi paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti